Kultura
6

Vozilom Porezne uprave RS-a švercao cigarete

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Policija u u Doboju jučer je isključila iz saobraćaja vozilo, koje je u vlasništvu Ministarstva finansija Republike Srpske - Porezne uprave, u kojem je pronađena veća količina akcizne robe za koju vozač nije posjedovao potrebnu dokumentaciju.

Vozilo marke "Polo" su zaustavili službenici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Doboj, prilikom redovne kontrole saobraćaja na dijelu magistralnog puta Doboj – Tuzla, u dobojskom mjestu Poljice.

“Policijski službenici su površinskim pregledom uočili da se u unutrašnjosti vozila nalazi veća količina akcizne robe, za koju vozač, N.Č. iz Banje Luke nije posjedovao potrebnu dokumentaciju.

Vozilo, koje je vlasništvo Ministarstva finansija Republike Srpske - Porezne uprave, isključeno je iz saobraćaja i prevezeno do parkinga nadležne Policijske stanice Doboj 2”, precizira se u saopćenju CJB Doboj.

Na osnovu pribavljene naredbe Osnovnog suda Doboj, izvršen je pretres vozila u kome je pronađeno i izuzeto 650 boksova različitih vrsta cigareta (400 boksova "Eve", 200 boksova "Walter Wolfa" i 50 boksova "Westa").

Nad N.Č. je izvršena kriminalistička obrada, a po dokumentovanju Okružnom tužilaštvu Doboj bit će podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu nedozvoljena trgovina.