{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Vjernici" Namika Kabila u Budimpešti

S
20.2.2010. u 21:15
0
1
"Vjernici" Namika Kabila u Budimpešti
0
"Vjernici" Namika Kabila u Budimpešti
Namik Kabil (Foto: Sarajevo-x.com)
Dokumentarni film Namika Kabila ‘Vjernici’ u produkciji Mediacentra iz Sarajeva predstavljat će Bosnu i Hercegovinu na međunarodnoj skrining konferenciji INPUT (International Public Television) u Budimpešti u maju ove godine, saopćio je danas Milan Trivić Nacionalni coordinator INPUT-a za Bosnu i Hercegovinu .
Međunarodna selekcija završila je svoj rad u holandskom gradu Hilversumu. U drugom krugu selekcije bilo je 257 programa iz 40 zemalja, a u Budimpešti će biti predstavljeno 29 zemalja, odnosno 78 programa.

Bosna i Hercvegovina je jedina zemlja iz regiona koja će imati svog predstavnika na najznačajnijoj prezentaciji TV programa javnih servisa u svijetu.

Prvi krug selekcije za koji se prijavilo preko hiljadu TV programa iz cijelog svijeta prošlo je pet programa iz Bosne i Hercegovine.

Ovo je veliki uspjeh bosanskohercegovačke TV produkcije koja je odnedavno uključena u INPUT i koja je već u prvom pokušaju ušla u završnu skrinin konferenciju.

Uključivanje Bosne i Hercegovine u asocijaciju ‘međunarodne javne televizije’ inicirao je Goethe Institut u BiH te zemlje iz mreže evropskih nacionalnih kulturnih instituta EUNIC BiH -Francuska, Njemačka, Mađarska, Italija, Poljska, Španija, Švajcarska i Velika Britanija.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: