{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Višestruko nagrađena predstava BNP-a Zenica "Drang nach Westen" u Mostaru

21.4.2017. u 10:17
8
1
Višestruko nagrađena predstava BNP-a Zenica "Drang nach Westen" u Mostaru
8
Višestruko nagrađena predstava BNP-a Zenica  "Drang nach Westen" u Mostaru
Predstava "Drang nach Westen (Prodor na Zapad)", u režiji Lajle Kaikčije, u petak, 21. aprila u 20 sati gostuje na sceni Hrvatskog narodnog kazališta Mostar, čime se nastavlja uspješna saradnja ove dvije bh. teatarske kuće.
Ova je predstava na 33. regionalnim Susretima pozorišta/kazališta u Brčkom po odluci Stručnog žirija osvojila nagrade za najbolji dramski tekst, za najbolju režiju, za najbolju muziku, scenografiju, kao i "Zlatnu statuu" za najbolju predstavu u cjelini te "Srebrnu statuu" Festivala za najbolju predstavu u cjelini prema odluci Žirija publike.

Riječ je o pozorišnoj priči koja snažno oslikava odraz vremena u kojem živimo. Kroz sudbinu jedne prosječne zeničke porodice predstavljena je sva složenost ozbiljne problematike masovnih odlazaka iz zemlje, ali i drame onih koji ostaju. Ova predstava je svojevrsno svjedočanstvo sadašnjeg trenutka neizvjesnosti i nesigurnosti, a dramski tekst koji je nastajao i razvijao se u procesu rada na predstavi zasigurno može predstavljati vrijedan historijski materijal budućim generacijama.

Glumački ansambl predstave čine Izudin Bajrović, gostujući glumac i prvak Drame Narodnog pozorišta Sarajevo, te glumice i glumci iz ansambla Bosanskog narodnog pozorišta Zenica Saša Handžić, Uranela Agić-Burina, Lana Delić i Enes Salković.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je Sarajevu potrebna nova koncertna dvorana?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: