Studentima poseban popust
0

Virtuozi trija Sevdalinkas otvaraju Xenophoniju

Sarajevo-x.com
Bojan Z.
Bojan Z.
Koncertom trija Sevdalinkas u Bosanskom kulturnom centru večeras (četvrtak) u 20 sati počinje drugo izdanje muzičkog događaja Xenophonia.

Nakon što je prije dva dana svoju svjetsku premijeru imao u Istanbulu, trio kojeg čine Derya Turkan, Bojan Zulfikarpašić i Renaud Garcia-Fons, večeras će u Sarajevu predstaviti zanimljiv repertoar kojeg čine sevdalinke i autorske kompozicije članova trija.

Xenophonia će u petak predstaviti norveškog trubača Arve Henriksena u Pozorištu mladih, dok će 10. aprila koncertnu premijeru imati i bh. ansambl Buzz kojeg čine saksofonista Adnan Cico, kontrabasista Enes Seferović i vibrafonista i perkusionista Davor Maraus. Njima će se kao gosti pridružiti gitarista Vlado Grizelj i bubnjar Wolfgang Rainer.

Istu večer u 21 sat u BKC-u će nastupiti Nils Petter Molvaer sa ansamblom Hamada predstavljajući svoj posljednji album. Molvaer će 10. aprila u 16 sati održati i radionicu za mlade muzičare, studente muzike i ostale posjetitelje Xenophonije zainteresirane za njegov rad.

Posljednji dan Xenophonije, 11. april, rezerviran je za dječije programe. U 12.00 bit će održan koncert za djecu, a sat kasnije i besplatna radionica za najmlađe pod nazivom "Upoznaj instrumente".

Ulaznice za ovaj koncert i sve ostale programe Xenophonije mogu se kupiti na box officeu BKC-a od 12 do 21 sat, a za studente svih fakulteta u Bosni i Hercegovini Jazz Fest je omogućio popust od 20%, uz predočavanje indeksa.