"Anur Art"
11

Virtuelna izložba radova Anura Hadžiomerspahića u Vijećnici

E. Lj.
Povodom obilježavanja 27. godišnjice rođenja i razvoja Projekta Ars Aevi i sjećanja na njenog osnivača Anura Hadžiomerspahića, u sarajevskoj Vijećnici će u naredne tri sedmice, sve do 19. decembra, svakog dana od 9 do 11 sati biti upriličena projekcija virtuelne izložbe "Anur Art".
Ova izložba, čiji su organizator JU Vijećnica/Žičara i JU Muzej Ars Aevi, posjetiocima daje uvid u umjetnički opus Anura Hadžiomerspahića u formi koju je sam autor pripremio i postavio na YouTube 2016. godine.

Prvi i posljednji datum ove memorijalne izložbe su simbolični - 29. novembra preminuo je Anur Hadžiomerspahić, a 19. decembra će Projekt Ars Aevi obilježiti 27. rođendan.

Anur Hadžiomerspahić bio je jedan od osnivača, art direktor i kreator dugoročnih vizionarskih strategija formiranja kolekcije djela najpoznatijih umjetnika svijeta za Muzej savremene umjetnosti Ars Aevi u Sarajevu. Prvi je bh. umjetnik koji je svoje radove predstavio na centralnoj izložbi Venecijanskog bijenala. Dobitnik je mnogih internacionalnih i nacionalnih priznanja u polju dizajna i advertisinga.

Preminuo je u novembru 2017. godine.