{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vijećnica dobila svoju web stranicu

S
15.9.2009. u 15:36
0
14
Vijećnica dobila svoju web stranicu
0
Vijećnica dobila svoju web stranicu
Najreprezentativnija građevina iz perioda vladavine Austro-Ugarske na našim prostorima, sarajevska Vijećnica, od danas ima svoju zvaničnu web stranicu.
Na vijecnica.ba se mogu naći sve informacije (historijat, fotografije, video materijali) o ovom kulturno-historijskom spomeniku, simbolu Sarajeva koji je u fazi obnove od brutalnog razaranja 28. avgusta 1992. godine.

Takođe, sve o projektu obnove sa detaljnim opisom projekta, nacrtima i grafičkim planom korištenja objekta (Ured gradonačelnika/ce, predsjedavajućeg Gradskog vijeća, sala za sjednice Gradskog vijeća, Nacionalna biblioteke BiH, Muzej razaranja Vijećnice, centralna aula za organizaciju kulturnih sadržaja) nalazi se na ovoj stranici.

Građani Sarajeva i mnogi gosti u posljednje vrijeme su imali priliku da posjete Vijećnicu, jer je od završetka konstruktivne sanacije 2003. godine bila mjesto dešavanja mnogih kulturnih manifestacija, i djelimično osvježe uspomene ili se prvi put susretnu sa ovom impozantnom građevinom, koja još uvijek nije obnovljena zbog ogromne materijalne štete i neprocjenjive štete izazvane gorenjem preko 2.000.000 knjiga i ostalog vrijednog pisanog materijala.

Proces obnove Vijećnice je u toku i ubuduće sve relevantne informacije vezane za dinamiku izvođenja radova mogu se naći na oficijelnoj web stranici.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: