{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vezali se lancima za stub u znak protesta protiv zatvaranja Muzeja

4.10.2012. u 10:26
2
71
Vezali se lancima za stub u znak protesta protiv zatvaranja Muzeja
2
Dva člana AntiDayton grupe odlučila su se vezati za stub unutar Zemaljskog muzeja u znak protesta protiv njegovog zatvaranja najavljenog za 11:00 sati.
Nihad Aličković i Fahrudin Bezdrob odlučili su poduzeti radikalne mjere u svom protestu protiv zatvaranja najznačajnije kulturne institucije u našoj državi. Kako nam je kazao jedan od članova, ostat će vezani do 13:00 sati za kada su najavljeni masovni protesti ispred Zemaljskog muzeja.

"Tražimo odgodu zatvaranja ove institucije na dva mjeseca i u tom periodu tražimo da se donese zakon kojim će biti regulisan status svih kulturnih institucija", kazao je Aličković za portal Klix.ba.

Aličkoviću i Bezdrobu pridružila se i Hana Obradović, studentica 3. godine Filozofskog fakulteta. Nakon nje, u muzej su stigli i članovi Studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu.

Demonstranti pozivaju građane da u što većem broju dođu u 13:00 sati ispred muzeja i izraze svoje nezadovoljstvo zatvaranjem Zemaljskog muzeja koji je osnovan 1888. godine i koji u 124 godine svog postojanja nije prestajao raditi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: