Kultura
0

Vesna Trivalić: Nadam se da će film "Stado" potaknuti ljude na razmišljanje

Piše: El. B.
Vesna Trivalić (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Vesna Trivalić (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Srbijanska glumica Vesna Trivalić, koja već 11 godina živi sa porodicom u Dubaiju, ovih dana je, zbog premijera filma "Stado", boravila u BiH. Iako rijetko govori za medije Vesna je za Klix.ba govorila o životu u Dubaiju i filmu koji ju je vratio na male ekrane.

Glumica, koju sve generacije pamte po ulozi u seriji "Otvorena vrata", gdje tumači lik Cakane, se nada da će "Stado" potaknuti ljude na razmišljanje.

"Cilj svake umjetnosti je da nas popravi i učini boljim, da nas podsjeti na nešto što smo zaboravili. Nadam se da će naša misija biti uspješna", rekla je Trivalić.

Snimanje filma "Stado", sa glumcima s kojima je sarađivala trideset godina, za nju je bilo čarobno iskustvo.

"Za ove tri decenije iz profesionalne saradnje su se rodila prijateljstva i velika bliskost. Sve to vrijeme smo odrastali i kao glumci i kao ljudi i nadam se da publika vidi i osjeti da smo ovaj zadatak obavili dušom, glavom i srcem", rekla je ova glumica.

Priznaje da je proces rada je bio težak, jer je velika odgovornost govoriti o svojoj profesiji, ličnim stavovima i društveno angažiranim temama.

Priznaje da joj odlične reakcije publike širom regije mnogo znače.

"Reakcije su fantasične. Nikad nemam očekivanja, uvijek krenem od strepnje, ali aplauz je taj katarzični momenat kada zapravo vidite gdje ste. Ovaj film je zapravo za publiku, namijenjen je ljudima i njihovim dušama. Taj trenutak je važan i hrana je. Ja tačno po aplauzu vidim šta smo dali, jer koliko date toliko dobijete, a vraća se u divnoj, dirljivoj mjeri", rekla je Trivalić.

Vesna kaže da se na ovaj način vraća u glumačke vode, a u međuvremenu je majka i supruga.

"Gluma mi fali kada uđem u proces rada. Do tada imam drugačiji život koji je veoma ispunjen. Dugo sam čekala da se ostvarim kao majka i životni prioriteti su mi se, što je normalno, promijenili. Zabavljamo se, ja sam radila 20 godina i dijete sam rodila pred penziju. To je ipak najvažnija i najčarobnija stvar koja mi se dogodila u životu", otkrila je Trivalić za Klix.ba.