{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Venecuelanska umjetnica Nayari Castillo u Sarajevu

F
10.9.2013. u 08:49
0
1
Venecuelanska umjetnica Nayari Castillo u Sarajevu
0
Venecuelanska umjetnica Nayari Castillo u Sarajevu
Nayari Castillo
U sklopu programa "Artist in Residence" organizacije Public Room u Sarajevu tokom augusta i septembra u galeriji/ateljeu "Evergreen" gostovat će venecuelanska umjetnica s austrijskom adresom Nayari Castillo.
Radeći na projektu i pripremajući izložbu "Postcards from Sarajevo: Notes on PTSP", koja će biti otvorena 26. septembra u galeriji "Evergreen", Nayari Castillo će danas u Sarajevu održati prezentaciju svojih recentnih radova koji su predstavljani u galerijama i na festivalima širom svijeta.

Nayari Castillo je rođena u Venezueli, te je odrastala u Karakasu i Houstonu (SAD).

Nakon što je diplomirala molekularnu biologiju, stekla je master u Savremenim vizualnim sistemima na Akademiji likovnih umjetnosti u Karakasu te master u Umjetnosti u javnim prostorima na Bauhaus Univerzitetu u Weimaru (Njemačka), gdje je također i doktorirala.

Učestvovala je na brojnim skupnim i samostalnim izložbama u gradovima poput Berlina, Bruxellesa, Buenos Aires, Mexica DF, Miamija, New Yorka, Salzburga i Budimpešte.

Dobitnica je više nagrada i stipendija, uključujući i prvu nagradu na državnom konkursu 62th Arturo Michelena u Venecueli.

Trenutačno boravi i radi u Grazu i Berlinu.

Koristeći video, tekst i fotografije kao sredstva komunikacije, njen rad oslanja se na "site-specific" djelovanje, čvrsto se vezujući za koncepte umjetničkih putovanja.

Njezine intervencije bave se historijom, vremenom i prostorom, tražeći semantiku tamo gdje se drevni alati i savremeni uređaji kombiniraju u jednom diskursu, saopćeno je iz "Public Rooma".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: