{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Venecuelanska balerina se zaljubila u Banju Luku i ostala učiti mališane baletskoj magiji

31.10.2014. u 18:49
23
47
Venecuelanska balerina se zaljubila u Banju Luku i ostala učiti mališane baletskoj magiji
23
Balet kao jedna od najstarijih plesnih tehnika sve je popularniji u Banjoj Luci, pogotovo kod djece. Baletsku školu "Berioska Camacaro" pohađaju djeca od četiri do 12 godina, a predvodi ih nekadašnja profesionalna balerina Berioska Camacaro.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba


Prije četiri godine doselila se iz Venecuele kada je odlučila da svoje vještine i znanje prenese na talentovanu djecu ovoga grada.

"Prvi put sam ovdje došla 2010. godine. Počela sam davati časove na radionicama i mogla sam primijetiti da ovdašnja djeca imaju mnogo talenta. U grupi za sada imam 10 djece podijeljene u tri grupe, baby-ballet (od 4 do 6 godina), pre-ballet (od 7 do 9) i početnike, kada djeca zaista počinju vježbavati balet, a oni su starosne dobi od 10 do 12 godina", priča Camacaro za Klix.ba.

Banja Luka joj se svidjela, pa je odlučila da ovdje ostane živjeti i raditi, a tu je stekla i porodicu.

"Shvatila sam da je Banja Luka divno mjesto za život, posebno za djecu. Mogu rasti u sigurnom okruženju, grad je lijep, ima dosta igrališta gdje mogu izraziti svoje sposobnosti. Jednostavno, nisam mogla ostati kod kuće i ne raditi ništa, pa sam odlučila da pokrenem svoju baletnu grupu", kaže naša sagovornica.

Berioska je devet godina bila balerina, nakon čega napredovala do nacionalnog baletskog ansambla u Venecueli.

"Također, radila sam i kao trenerica baleta, zatim i u nacionalnoj školi u Venecueli, a onda sam došla ovdje. U to vrijeme Banja Luka nije imala baletsku školu, a sada, koliko znam, ima jedna škola i nekoliko plesnih klubova. Moglo bi se reći da sam počela prošle godine, a zvanično je "Berioska Camacaro škola baleta" počela raditi prije mjesec dana", objašnjava.

Djeci časove često organizuje pred publikom, da bi osjetili povezanost i da bi se kasnije lakše pripremili za velike nastupe koji ih čekaju.

Na ovakvim vrstama časova roditelji mogu vidjeti šta njihova djeca svakodnevno rade, a i ostali zainteresovani mogu se bolje upoznati s ovom umjetnošću.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: