Kultura
0

Veliki uspjeh "Mahaluše" u Dalmaciji

Klix.ba
Kultna sarajevska predstava "Ja, mahaluša" koju je do sada u 88 izvođenja gledalo preko 60 hiljada poklonika, svoju je premijeru doživjela i u Hrvatskoj.

Od 21. do 23. novembra "Mahaluša" je igrala četiri puta, i to u Metkoviću, Makarskoj i u dva termina u Splitu. Samo u Splitu "Mahaluša" je igrala pred skoro hiljadu ljudi koji nisu mogli sakriti oduševljenje cjelokupnom interpretacijom Nele Đenisijević i Nenada Tešića, njenog partnera na sceni kojeg su prozvali bosanskim Mr. Beanom. Predstava je dobila i izvanredne kritike tamošnjih medija, u kojima je napisano između ostalog i ovo:

"Publika u Metkoviću, koja je do posljednjeg mjesta popunila Gradsko kulturno središte, tri puta je na bis vraćala Nelu Đenisijević i Nenada Tešića nakon izvedbe predstave "Ja, mahaluša"."

"Da nije zbog enormnog interesa Splićana zakazana druga predstava netom nakon prve, dojam je da publika ne bi izvođače cabareta "Ja, mahaluša" još pustila s pozornice!"

"Osim eksplicitnog humora, ono što je zaista izazivalo oduševljenje publike je odlična gluma Đenisijević i sve transformacije koje je u stanju izvesti. A kad "pusti" glas kad zapjeva, što kako bi se narugala sponzorušama, a što s dušom, malo ko može ostati ravnodušan. Tešić za klavirom je odlično upotpunjuje, ili bolje rečeno, savršeno su skladan par."

"Gradska sportska dvorana u Makarskoj odzvanjala je smijehom publike na sarajevskoj predstavi „Ja, mahaluša“ poznatoj kao bosanski "seks i grad".

U decembru, od 17. do 19. predstava "Ja mahac" gostuje u Makarskoj, Splitu i Metkoviću.