HKD "Napredak"
0

Veliki muzičko-scenski spektakl "20 godina sa vama"

Sarajevo-x.com
Hrvatska televizija i Hrvatsko kulturno društvo Napredak priređuju u Sarajevu koncert i javno snimanje emisije "20 godina s vama", posvećene 20. godišnjici obnove rada Napretka i osnivanju Napretkove zaklade za sveučilište i stipendiranje.

Ovaj muzičko-scenski spektakl bit će održan u utorak, 9. novembra 2010. godine u 19 sati u dvorani Skenderija.

Na koncertu, koji će zasigurno okupiti veliki broj Napretkovaca iz svih podružnica, prijatelja i dobročinitelja Napretka, te predstavnika javnog, političkog, vjerskog, gospodarskog i kulturnog života Bosne i Hercegovine i Hrvatske, nastupit će: Tereza Kesovija, Željko Bebek, Halid Bešlić, Kemal Monteno, Zlatko Pejaković, Ivica Šarić, Duško Kuliš, Marija Šestić, Krunoslav Kićo Slabinac, Ivan Mikulić, Hanka Paldum, Đani Stipaničev, Josip Pejaković, Klapa Ragusa, Klapa Hrvoje te muzičke grupe iz Napretkovih podružnica iz Kupresa, Bihaća, Sarajeva, Knina, Busovače, Kreševa, Uskoplja i Odžaka.

Voditelj programa bit će Branko Uvodić, a emisija će na HTV-u biti emitirana u dva dijela.

Sav prihod od prodanih ulaznica kao i od sponzora namijenjen je Zakladi, a cilj je osigurati sredstva kako za Vrhbosansko sveučilište koje je osnivao Napredak uz podršku Vrhbosanske nadbiskupije i Franjevačke provincije Bosne Srebrne, tako i za godišnje stipendije.

Ulaznice po cijeni od 10 KM mogu se kupiti na platou Skenderije ili u poslovnicama Centrotransa.

Za ovu priliku bit će otvoreni dobrotvorni brojevi telefona i u BiH i Hrvatskoj te će gledatelji moći pozivom ili slanjem SMS poruke donirati sredstva, saopćeno je iz Napretka.