{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Veliki interes za radionicu savremenog plesa

S
9.9.2009. u 14:04
0
0
Veliki interes za radionicu savremenog plesa
0
Veliki interes za radionicu savremenog plesa
Teatarska radionica svjetski poznate plesne kompanije New Adventures iz Londona, koju je organizirao East West Centar, pobudila je izuzetno interesovanje učesnika. Dvadeset i šest profesionalaca i više od 50 najmlađih učesnika sa mnogo predanosti i radosti pohađali su radionice koje su vodili Steven Kirkham i Madelaine Brennan, igrači i koreografi.
Velika baletska sala Narodnog pozorišta odzvanjala je modernim muzičkim ritmovima i smijehom i veseljem učesnika. Britanski koreografi približili su savremeni ples učesnicima radionice sa puno topline i radosti igre. Edina Papo, direktorica Baleta Narodnog pozorišta i članovi njenog ansambla svesrdno su podržali ovaj projekat svojim učešćem i su-organizacijom.

Prezentaciju plesnih učesnika radionice, kao i kratke inserte iz predstava New Adventures pubilka će imati priliku da vidi 10.9. 2009. u 20.30 sati u sali Narodnog pozorišta. Ulaz je slobodan.

Direktor ove kompanije New Adventures, koreograf i reditelj Matthew Bourne smatra se najpopularnijim koreografom na svijetu. Matthew Bourne je petorostruki dobitnik Olivier nagrade, i jedini britanski koreograf koji je dobio najveću američku teatarsku nagradu Tony za koreografiju i režiju. Dolazak igrača iz kompanije New Adventures u Sarajevo je dogadjaj regionalnih razmjera budući da je to prvi put da ova legendarna kompanija dolazi u ovaj dio svijeta. Prošle godine na Edinburgh International Festivalu, kompanija New Adventures i East West Centar nastupali su u prestižnom glavnom programu ovog najvećeg svjetskog festivala.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: