|

Veliki interes za predstavu "Noć bogova" autora Mire Gavrana u Mostaru

Veliki interes za predstavu "Noć bogova" autora Mire Gavrana u Mostaru
4
E. Lj.
5.11.2019. u 10:20
2
komentara
4

dijeljenja
Veliki interes za predstavu "Noć bogova" autora Mire Gavrana u Mostaru
Predstava "Noć bogova", rađena po tekstu najizvođenijeg savremenog hrvatskog autora Mire Gavrana, u četvrtak, 7. novembra, prvi put gostuje u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru
Beogradski glumci Dejan Lutkić, Vojin Ćetković i Nebojša Ilić glumački su trio snova koje pamtimo po njihovim grandioznim ulogama iz filmova i popularnih TV serija ("Montevideo, Bog te video", "Vratiće se rode“, "Zona Zamfirova“ i mnoge druge), kao i pozorišnih predstava, ali rijetke su prilike da ih vidimo zajedno na pozorišnoj sceni u istoj predstavi. Osim toga, poznato je kako djela Mire Gavrana uvijek oduševljavaju i drže gledaoca u neizvjesnosti konačnog ishoda.

"Kroz tekst smo se igrali žanrovima. U jednom momentu stvarno to izgleda kao triler, pa kao komedija, pa farsa, a onda drama. Svaki dobar film, svaka dobra predstava u sebi sadrži više žanrova. U cijeloj stvari bitan je način igranja", istaknuo je glumac Vojin Ćetković.

Ovaj Gavranov dinamičan komad priča je o ljubavi, prijateljstvu i vladavini punoj neočekivanih obrata, a može se posmatrati djelomično i kao politička farsa ili čak tragedija, no u prvom redu kao vrlo životna predstava.

"Pisac je uspio napisati komad koji djeluje kao da je pisan danas. Odnos između vlastodržaca i kulturnih umjetnika ovdje je jako izoštren. Predstava je prilika da vidimo troje moćnih ljudi kada privatno razgovaraju. Gledamo moćne u situaciji koja nije za javnost. To je osjećaj gledanja kroz špijunku, kada se pogase kamere i ugase svijetla", kazao je o predstavi glumac Nebojša Ilić.

Fascinantan pozorišni komad uz tri vrhunska glumca doživljaj je kojeg svaki ljubitelj kvalitetnog kulturnog sadržaja ne smije propustiti.

"Ulaznica ima još malo po pretprodajnim cijenama 10 KM za parter i 15 KM VIP, dok će, nakon što se rasproda ovaj kontingent, biti skuplje za 5 KM", saopćeno je iz agencije PRimera koja je organizator ovog događaja.

Ulaznice su dostupne na prodajnim mjestima infopult Mepas Malla i blagajna dvorane Kosača.
Prijavi grešku


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...