{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Velike pripreme za historijski koncert Riccarda Mutija

S
31.5.2009. u 14:06
0
1
Velike pripreme za historijski koncert Riccarda Mutija
0
Velike pripreme za historijski koncert Riccarda Mutija
U okviru priprema za koncert „Putevi prijateljstva: Od Sarajeva do Sarajeva“ na kojem će 13. jula nastupiti slavni dirigent Riccardo Muti i orkestar i hor „Maggio Musicale Fiorentino“ u Sarajevo je doputovala delegacija italijanske nacionalne televizije RAI UNO.
Kao i za svaki koncert poznatog maestra velike pripreme su u toku da bi se ovom muzičkom velikanu obezbijedio najkvalitetniji prijenos zvuka i slike u Evropu.

Tako je iz Italije stiglo 13 profesionalaca koji su obišli Zetru i obavili prve pripreme za produkciju i direktni TV prijenos jubilarnog koncerta Ravenna Festivala iz Sarajeva.

RAI UNO će, naime, 13. jula prenositi koncert u Italiju i Evropsku TV mrežu sa samo sat vremena zakašnjenja, a za vrijeme koncerta bit će emitirani snimci prirodnih ljepota i kulturnohistorijske baštine BiH.

Inače, najsavremenija oprema bit će prebačena iz Italije dok će dio opreme biti iznajmljen u BiH. O ozbiljnosti i važnosti ovog projekta govori činjenica da je italijanska televizija raspisala tender za producentske firme koje se natječu za pravo na prijenos ovog koncerta.

Ekipa RAI UNO veoma je zadovoljna poslom koji obavljaju domaći organizatori Privatna muzička i baletska škola „Amadeus“ i agencija „Via Media“.

"Ovaj koncert je historijski koncert i za Ravenna Festival, maestra Mutija i domaće izvođače, tako da sve moramo imati sačuvano, od priprema do realizacije ovog spektakla", rekla je Lorena Sardi, direktorica prijenosa koncerta.

Italijanski novinari i producenti, osim Sarajeva, posjetili su i Mostar, Višegrad i Trebinje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: