|

Večeras u Zetri baletna predstava "Labudovo jezero"

Večeras u Zetri baletna predstava "Labudovo jezero"
0
F
FENA
17.6.2006. u 17:14
0
komentara
0

dijeljenja
Večeras u Zetri baletna predstava "Labudovo jezero"
Pedstavljanje Carskog ruskog baleta čiji će ansaml izvesti večeras u Sarajevu baletnu predstavu "Labudovo jezero" najavljeno je u toku dana na posebnoj pres-konferenciji u Olimpijskoj dvorani Zetra.
Izvođači, članovi ansambla Carskog ruskog baleta, Maša Poljudova i Kyril Radev, izjavili su da je nastup u "Labudovom jezeru" najveći umjetnički domet u djelu baleta. Za Poljudovu je to svakog puta nova umjetnička interpretacija, a za Radeva - "romantika i ljubav na sceni".

Na ovoj pres-konferenciji koja je održana u kratkoj pauzi probe za večerašnji nastup, direktor Carskog ruskog baleta Gedaminas Taranda podsjetio je na osnivanje ansambla 1994. godine i činjenicu da su mu članovi samo najveće svjetske baletne zvijezde.

Carski ruski balet dugije ime ruskoj carskoj porodici kojoj treba zahvaliti za postojanje Bošljoj teatra, izjavio je Taranda.

Prilika da doživi umjetnost Boljšoj teatra ove godine je ukazana Sarajevu. Prvi put je gostovanje na ovim prostorima bilo organizirano u Puli, na poziv kompozitora Bashkima Shehua.

Shehu je umjetnički direktor 1. Međunarodnog muzičkog Zetra festivala u čijem okviru je i upriličena večerašnja baletna predstava "Labudovo jezero" u izvedbi Carskog ruskog baleta.

1. Međunarodni muzički Zetra festival održava se od 10. juna do 10. jula ove godine.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.