{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Večeras u Sarajevu koncert Kraljevske filharmonije iz Štokholma

F
16.4.2007. u 12:35
0
0
Večeras u Sarajevu koncert Kraljevske filharmonije iz Štokholma
0
Večeras u Sarajevu koncert Kraljevske filharmonije iz Štokholma
Koncertom koji će večeras u Narodnom pozorištu Sarajevo izvesti Kraljevska filharmonija iz Štokholma, obilježit će se završetak Projekta "Muzičke veze 2005.-2007." koji su proveli Koncertna agencija Švedske Rikskonserter i agencija Sarajevo art.
Govoreći o značaju ovakve vrste saradnje između zemalja u regionu i zemalja EU, ambasador Kraljevine Švedske u BiH Lars Erik Wingren je istakao da je muzika još jedan način da BiH učvrsti veze s EU.

"Veoma smo zadovoljni realizacijom Projekta i nadamo se da će ih biti još. Ne samo da smo uspostavili veze između muzičara, već smo i povezali muzičke škole iz regiona sa školama u Švedskoj. Isto tako, stvaraoci i kompozitori iz BiH su putovali i Švedsku na različite seminare te razmjenjivali iskustva sa švedskim kolegama", izjavio je ambasador Wingren.

U okviru Projekta je, širom BiH, održano oko 50 koncerata, muzičkih druženja, seminara i on je, prema riječima prisutnih, bio svojevrsno ulaganje u budućnost i zalog za buduću saradnju.

"Muzika je internacionalni jezik i svi je razumijemo. Muzika spaja i na našim koncertima nema politike. Mi donosimo osmijeh i zadovoljstvo i muzikom uspostavljamo trajne kontakte", kazao je maestro Alan Gilbert.

Koncert počinje u 19.30 a Kraljevska filharmonija izvodit će djela Lindholma, Neuwirtha, Haydna i Bramsa.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: