Kamerni teatar 55
0

Večeras "Propust obitelji Coleman"

FENA
U okviru programa "World MESS" večeras će na sceni Kamernog teatra 55 biti izvedena predstava “Propust obitelji Coleman” po tekstu Claudia Tolcachira, koji je ujedno i reditelj, a u izvedbi ansambla teatra “Timbre 4” iz Argentine.

"Propust obitelji Coleman" komična je i apsurdna studija jedne nekonvencionalne obitelji na rubu raspada koja oživljava mnoge ekscentričnosti suvremenoga argentinskog društva. Tri generacije Colemana žive skupa u kući u kojoj se nasilje smatra normalnim.

Razrađena kroz improvizacije, uz fenomalan tim glumaca, predstava je prvi put izvedena u stanu pisca / reditelja, gdje je publika tiho uvedena u dnevnu sobu kako ne bi ometala stvarne susjede u stanu do. Ogroman uspjeh predstave ih je razotkrio – predstava je jedan od najvećih uspjeha novijeg argentinskog teatra.

Dobitnik brojnih argentinskih kritičarskih nagrada (ACE), uključujući one za najbolju predstavu, najbolju glavnu žensku ulogu i najbolju glavnu mušku ulogu.

“Timbre 4” kao kazališna skupina utemeljen je 1998. Čine ga uglavnom mladi glumci koji žele istraživati u teatru i napredovati . Kako stoji na službenim internetskim stranicama, "Timbre 4" omogućuje mladim glumcima da ispune svoj san, gdje sami mogu odlučiti koji tip teatra žele raditi, kako, s kim i gdje.

Predstava “Propust obitelji Coleman” je izvedena 2005. u istom teatru, i s velikim uspjehom je na repertoaru već pune četiri sezone. Izvođena je na 15 festivala. Uloge u predstavi tumače Araceli Dvoskin, Miriam Odorico, Inda Lavalle, Lautaro Perotti, Tamara Kiper, Diego Faturos, Gonzalo Ruiz i Jorge Castaño.