{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Večeras promocija knjige "Tajna bosanskog štapa" Enesa Ratkušića u Sarajevu

4.6.2014. u 08:01
6
2
Večeras promocija knjige "Tajna bosanskog štapa" Enesa Ratkušića u Sarajevu
6
Večeras promocija knjige "Tajna bosanskog štapa" Enesa Ratkušića u Sarajevu
Enes Ratkušić Foto: Bljesak.info
U Bošnjačkom institutu – Fondacija Adila Zulfikarpašića danas u 19 sati će biti održana promocija nove knjige mostarskog književnika i novinara Enesa Ratkušića.
Riječ je o romanu pod naslovom "Tajna bosanskog štapa", čiji je izdavač Narodna biblioteka Mostar. O knjizi će govoriti Filip Mursel Begović, Edin Urjan Kukavica i Mirsad Sinanović, dok je uloga moderatora povjerena Mirzi Mušiji, koji će također, pročitati neke dijelove iz romana.

Roman, koji je ranije imao svoju mostarsku promociju, kao i na Univerzitetu Trakiya u Edirneu u Turskoj, utemeljen je na jednoj bosanskoj predaji o tajanstvenom štapu, koji je čuvan u Isa-begovoj tekiji na Bentbaši do njenog rušenja 1957. godine..

Iz perspektive dinamične radnje koja obiluje neizvjesnostima, ovo štivo bi se moglo tretirati trilerom. Po sadržaju, roman je u najvećoj mjeri izuzetno živ dijalog naših tradicija, istovremeno i svojevrsna kritika religijske prakse, prepune devijacija, apsurda i nedoumica koji, naravno, ne isključuje ni druga područja u kojima se čovjek realizira, kroz stalnu borbu između dobra i zla.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: