{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Večeras promocija knjige "Sandale" Bekima Serjanovića

8.4.2014. u 09:13
9
0
Večeras promocija knjige "Sandale" Bekima Serjanovića
9
Večeras promocija knjige "Sandale" Bekima Serjanovića
"Sandale", roman bh. pisca Bekima Serjanovića bit će promovisan večeras u 18.30 sati u prostorijama VBZ knjižare. Na promociji će biti autor Bekim Serjanović i Goran Samardžić.
Sandale su neobična, duhovita i uzbudljiva knjiga. U početku je to bila knjiga priča, koja je objavljena pod naslovom Fasung, ali je nakon deset godina temeljito prekrojena, nadopisana i pretvorena u, zapravo, labavo strukturiran roman.

Roman koji nadopunjava i zaokružuje dva Sejranovićeva dosad objavljena romana "Nigdje, niotkuda" i "Ljepši kraj", tvoreći s njima uznemirujuću proznu trilogiju koja na osebujan sejranovićevski način hvata "ove prostore" i "ovo vrijeme".

Oslo, Rijeka, Brčko, Australija, Indija samo su neke postaje po kojima skita "junak" Sandala. On je jedan od onih književnih skitnica koje volimo ma koliko bili autodestruktivni i nesposobni za "normalan" život.

Stalno se boreći i sa sobom i sa svijetom koji ga okružuje, hvatajući se pritom za sve što pronađe uz put - alkohol, pornografiju, drogu, trčanje na skijama, zaljubljivanje... - nježan i tužan, borben i malodušan, duhovit i autoironičan i kad govori o najvažnijim stvarima svog i našeg života, Sejranovićev je pripovjedač vjerojatno jedan od najintrigantnijih, najzabavnijih i najbolje ispisanih likova novije hrvatske književnosti.

Bila bi šteta da ga ne upoznate. "Autobiografski štih da je sve bilo baš tako kao što piše Sejranović je smiksao s fatalističkim osjećajem svijeta, njegov se lik pretjerano ne uzrujava, odnosno ma koliko bio grogi, ostaje u ringu. I lako ga je zavoljeti", napisao je hrvatski pisac Dario Grgić o Serjanoviću.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: