Kultura
0

Večeras predstava "Spektakluk" Tarika Filipovića i Renea Bitorajca

FENA
"Spektakluk" naziv je predstave koju će večeras pred sarajevskom publikom u Bosanskom kulturnom centru izvesti poznati glumački hrvatski dvojac - Tarik Filipović i Rene Bitorajac.

Riječ je o njihovoj autorskoj predstavi koju izvode na sceni Zagrebačkog kazališta Kerempuh. Već je više od stotinu puta izvođena u Zagrebu, a ovo je njeno prvo gostovanje van Hrvatske.

"Ovo je kabaretska predstava koja kroz desetak likova koje igraju Tarik i Rene prikazuju surovu stvarnost, od rođenja do smrti, na način kako uglavnom živimo", kroz reality show programe, slušanje različite muzike, internet, mobilne telefone i tako dalje - istanuo je za Agenciju Fena izvršni producent predstave Tomislav Kašljević.

On naglašava da je riječ o mini turneji predstave po BiH. Nakon igranja na sceni BKC-a u Sarajevu, predstava će biti izvedena i u Zenici 29. oktobra u Bosanskom narodnom pozorištu, te 30. oktobra u BKC-u Tuzla.

Kašljević podsjeća da su karte za sarajevsku i zeničku izvedbu već odavno rasprodane, dok je još određeni broj ostao za predstavu u Tuzli.

Ova kabaretska predstava u Zagrebačkom kazalištu Kerempuh oborila je sve rekorde gledanosti.