{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Večeras počinje Mjesec talijanske kulture u BiH

3.11.2014. u 14:15
0
0
Večeras počinje Mjesec talijanske kulture u BiH
0
Večeras počinje Mjesec talijanske kulture u BiH
Izložbom fotografija mladog talijanskog fotografa Simonea Tettija, koji je izgubio bitku s teškom bolešću, danas će biti otvoren Mjesec talijanske kulture u BiH.
Izložba fotografija "Slike iz svijeta" bit će otvorena u 18:00 sati u Delikatesnoj radnji u Sarajevu

Kako je saopćeno iz Ambasade u Italiji, ovo je prilika da se prisjetimo važnosti istraživanja lijeka protiv tumora, ali i način da Sarajevu otvorimo prozor u zemlje i kulture koje Simone Tetti nikada nije prestao istraživati.

Gostima će domaćin večeras biti ambasador Ruggero Corrias, a Ambasada ovaj događaj realizira u saradnji sa Udruženjem "Simone Tetti".

Ova izložba otvara Mjesec talijanske kulture u BiH, koji Ambasada organizira u sklopu aktivnosti predsjedavanja Italije Evropskom unijom.

Izložba "Slike iz svijeta" prepričava putovanja i život Simonea Tettija, mladog fotografa, putnika i inženjera aeronautike, koji se rodio u Rimu 1982. godine i kome je sa 10 godina ustanovljeno da boluje od jedne veoma agresivne forme tumora, osteosarkoma.

Udruženje Simone Tetti - Life is not breathing but doing, osnovano nakon njegove smrti 2013. godine, ima za cilj podržavati istraživanja lijeka protiv osteosarkoma, koja se sprovode u “Laboratorio di Anatomia Patologica” Poliklinike "Umberto I" u Rimu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: