Kultura
0

Večeras početak manifestacije "Dani berbe grožđa- Brotnjo 2007"

FENA
Utakmicom između veterana NH Hajduka i Brotnja, koja će se nadas odigrati na stadionu "Bare" s početkom u 17 sati, započet će program obilježavanja 52. tradicionalne turističko-kulturno-gospodarstvene manifestacije "Dani berbe grožđa- Brotnjo 2007".

Program se nastavlja sutra kada je u večernjim satima predviđena promocija knjige Tanje Vučić "Povijest košarke u Brotnju". Predstavljači Tanjinog djela su recenzenti Miljenko Karačić i Ivan Krasić, lektor i urednik Zdravko Nikić i sama autorica.

Nakon ovoga događaja, u Gradnićima, u staroj župnoj crkvi, mr. sc. Snježana Vasilj održat će predavanje na temu "Amfore", a zatim će na istom mjestu biti otvorena izložba slika akademske slikarice Ljiljane Rajković.

Bogat program ovogodišnje proslave očekuje nas drugoga dana. Nakon Atletskog mitinga, koji će se održati na stadionu "Bare" s početkom u 15 sati i razgledanja Kamenih vinograda, u Velikoj dvorani Kulturno-informativnoga centra Čitluk s početkom u 19 sati upriličit će se svečano otvaranje 52. turističko-kulturno-gospodarstvene manifestacije "Dani berbe grožđa – Brotnjo 2007".

Program drugoga dana bit će nastavljen stručnim predavanjem iz vinogradarstva i vinarstva na kojem će sudjelovati eminentni stručnjaci: prof. dr .sc. Bernard Kozina, doc. dr. sc. Ivan Ostojić, mr. sc. Viktor Lasić i mr. sc. Tihomir Prusina. Svečanim potpisivanjem Povelje prijateljstva između općine Čitluk i grada Križevaca završit će program drugoga dana.

Posljednjeg dana proslave ovogodišnje manifestacije program će započeti tradicionalnim mimohodom od Gradske športske dvorane do Broćanskog trga gdje će se održati bogat cjelovečernji kulturno-zabavni program. Brojne Čitlučane i drage goste, uz 15 folklornih društava zabavljat će grupa "Baruni".