Večeras otvaranje izložbe "Abstract A" Alije Hafizovića Hafa

F
FENA
15.3.2012. u 15:29
0
0
Večeras otvaranje izložbe "Abstract A" Alije Hafizovića Hafa
0
Večeras otvaranje izložbe "Abstract A" Alije Hafizovića Hafa
U okviru Festivala "Sarajevska zima" večers će u Galeriji Collegium artisticum biti otvorena izložba radova "Abstract A" autora Alije Hafizovića Hafa.
Tim povodom, danas je upriličena konferencija za medije na kojoj je o autoru i njegovim radovima govorio umjetnik Gradimir Gojer.

Gojer je istakao da će ova izložba svjetlo dana ugledati u povodu obilježavanja 45. godišnjice rada i djelovanja Alije Hafizovića.

"Hafa smatram apsolutno incidentnom pojavom, u najpozitivnijem smislu, jer je od početka stvaralaštva opredijeljen da bude multiumjetnik. Ovom izložbom Haf je zadao završni udarac kiču i šundu na ovim prostorima", rekao je Gojer.

Hafizović je pojasnio da je izložba koja će večeras biti otvorena svojevrsni presjek, odnosno retrospektiva njegovog rada.

"Kroz 72 eksponata bit će predstavljeno 17 ciklusa mog rada. Ova izložba u potpunosti predstavlja mene kao umjetnika", kazao je Hafizović.

Izložbu će večeras otvoriti Gradimir Gojer u društvu pjesnika Admirala Mahića koji je u Hafovu čast napisao pjesmu "Crne stolice".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: