Dva programa na sceni BKC-a
0

Večeras na Jazz Festu Dave Holland i Pepe Habichuela

Sarajevo-x.com
Drugog dana 15. Jazz Festa Sarajevo 2011., u srijedu drugog novembra, na sceni Bosanskog kulturnog centra bit će održana dva iznimna programa. U 20.00 sati britanski kontrabasista Dave Holland i španski gitarista Pepe Habichuela predstavit će svoj aktuelni projekt Hands. Riječ je o dvojici muzičara koje s pravom nazivaju istinskim velikanima današnje muzičke scene.

Holland je trostruki dobitnik Grammyja, koji je proteklih 50 godina scenu dijelio sa najvećim imenima jazza poput Milesa Davisa, Stena Getza, Pata Methenyja, Herbieja Hancocka, dok je Habichuela jedan od najreprezentativnijih predstavnika flamenca danas. Specijalni gost ovog flamenco kvinteta je mladi gitarista Josemi Carmona.

Istu večer u 22.15 u Bosanskom kulturnom centru očekuje nas nastup koji pršti energijom, a koji je fuzija elemenata jazza, bluesa i rocka. Super Trio čine kultni muzičari uz čija imena mogu stajati samo superlativi: gitarista Scott Henderson, basista Jeff Berlin i bubnjar Dennis Chambers heroji su mnogih mladih muzičara, a njihove bogate karijere rezultat su iznimnog talenta.

Ovaj trio donosi furiozna tempa i vrhunsku tehniku u muzici koja na izvrstan način kombinira različite muzičke stilove stvarajući jednu novu visokoenergetsku muziku.

Drugog novembra će također biti organizirani i razgovori sa učesnicima festivala na koje su pozvani mediji, ali i svi oni koji žele znati više o radu, muzici i karijerama gostiju festivala. U 13.00 predviđen je razgovor sa triom Henderson/Berlin/Chambers, u 13.30 sa Daveom Hollandom i Pepeom Habichuelom, a u 14.00 sa Richardom Bonom. Razgovori će biti vođeni u maloj sali BKC-a.

Ulaznice za koncerte Jazz Festa možete kupiti u box officeu u Bosanskom kulturnom centru, svakim danom od 12.00 do 22.00.