Kultura
0

Večeras dodjela Večernjakova pečata u Mostaru

FENA
Svečanost dodjele šestog Večernjakova pečata održat će se večeras u 21 sat u Hrvatskom domu "Herceg Stjepan Kosača".

"Osim brojnih uglednika iz BiH, Republike Hrvatske te dužnisnika Europske unije, najavljen je dolazak i presjednika Republike Makedonije Branka Crvenkovskoga. Makedonski predsjednik bi trebao također s članom Predsjedništva BiH Harisom Silajdžićem posjetiti spomenik na Rotimlji kod Stoca podignut u čast predsjednika Borisa Trajkovskog koji je poginuo u zrakoplovnoj nesreći nedaleko od Mostara u veljači 2004. godine.

Po najavama iz Ureda organizatora Večernjega pečata" bh. izdanja Večernjega lista, u Mostar danas stiže i premijer Republike Srpske Milorad Dodik sa svojim užim suradnicima.

Zahvaljujući televiziji i radijskim valovima te satelitu, Večernjakov pečat vidjeti i čuti nekoliko milijuna gledatelja.

Podsjećamo, glasovanje čitatelja bh. izdanja Večernjeg lista za 20 istaknutih kandidata za osobu godinu završeno je 8. veljače.

Voditelji svečanosti bit će Segmedina Srna i Oliver Mlakar, a nastupit će renomirana imena bh. i hrvatske glazbene scene, uz pratnju Zagrebačke filharmonije kojom će ravnati maestro Alen Bjelinski.

Najavljen je dolazak glazbenika kao što su Hari Mata Hari, Ivan Mikulić, Nina Badrić te ženska vokalne skupina "Feminem".

Idejno rješenje za "Večernjakov pečat" uradio je Milan Mićo Knezović.