{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Večer posvećena Aleksi Šantiću u Pragu

S
24.5.2011. u 08:55
0
1
Večer posvećena Aleksi Šantiću u Pragu
0
Večer posvećena Aleksi Šantiću u Pragu
Pod pokroviteljstvom Ambasade BiH i Ambasade Srbije u Pragu je u kinosali "Svetozor", a u organizaciji Udruženja Luka Praha i SLOT Game a., održana svečana večer pod nazivom "Moj brat Aleksa", posvećena liku i djelu proslavljenog mostarskog pjesnika Alekse Šantića.
Promociji dvojezičnog izdanja knjige izabranih pjesama pod nazivom "Mi znamo sudbu", koju je priredio Stevan Tontić, a na češki jezik preveli Ludik Kubišta i Irena Wenigova, prethodila je češka premijera cjelovečernjeg filma "Moj brat Aleksa" (režija Aleksandar Jevđević, uloge Branislav Lečić, Aleksandar Berček, Snežana Bogdanović, Uroš Kravljača, Gojko Šantić i drugi).

U predstavljanju knjige "Mi znamo sudbu", Stevan Tontić je govorio o Aleksi Šantiću kao čovjeku i pjesniku, ističući kulturni i duhovni ambijent tadašnjeg Mostara.

Na kraju programa su ambasadori BiH Nediljko Bilić i Srbije Maja Dimitrijević, kao pokrivitelji manifestacije, dodijelili zahvalnice organizatorima: Vesi Đoremu, u ime Udruženja "Luka Praha" i Aidi Perić, u ime "SLOT Game" a.d.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: