{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Večer mjuzikla: Mladi bh. glumci u novim ulogama

12.3.2013. u 20:09
0
1
Večer mjuzikla: Mladi bh. glumci u novim ulogama
0
Večer mjuzikla: Mladi bh. glumci u novim ulogama
Sarajevska filharmonija
Nakon što je Sarajevska filharmonija na prethodnom koncertu posvećenom Verdiju dvije noći do posljednjeg mjesta ispunila dvoranu Narodnog pozorišta, očekuje se da isti interes izazvati i naredni koncerti koji će se održati u petak 15. i subotu 16. marta.
Kako ove godine sarajevski filharmoničari obilježavaju važan jubilej, odlučili su se da ove godine muziciraju vođeni motom "Najbolje za sve". U skladu sa ovom idejom naredni koncert bit će posvećen mjuziklima.

Zbog svoje posebnosti ovaj projekt se realizuje u saradnji sa izuzetno talentovanim glumcima nove generacije. Tako ćemo sa filharmoničarima na sceni vidjeti Almu Merunku, Marija Drmaća, Ajlu Cabreru, Džanu Pinjo, Ermina Bravu, a čut ćemo i one koje smo već navikli vidjeti na sceni sa orkestrom: Lejlu Jusić, Aidu Čorbadžić i Leonarda Sarića.

Po riječima Samre Gulamović, koja će zajedno sa Darijom Vučićem podijeliti dirigentski podijj glumci su se prilično dobro snašli u novoj ulozi, u kojoj će trebati ipak malo više od glume.

Radi se o izuzetno talentovanim mladim ljudima koji pokazuju ogroman entuzijazam, snagu i energiju. Raditi sa orkestrom je nešto novo za njih i čini se da je za njih u ovom trenutku najteže svoj individualizam, tako uobičajen za glumce, podrediti jednom velikom živom i pulsirajućem organizmu kojeg čini orkestar te postati dio njega, navodi se u saopćenju Sarajevske filharmonije.

Bit će ovo dvije zabavne i opuštene, bezbrizne i vesele večeri sa mnogo smijeha,. Publika će biti u prilici da čuje neke od klasika ovog žanra poput "Circle of Life". "Aquarius", "Memory", "The Impossible Dream“ i drugi.

Karte za najavljeni koncert su već u prodaji na blagajni Narodnog pozorišta u vremenu od 9:00 do 11:30 i od 15:30 do 19:30 sati, po cijeni od 10, 20 i 30 KM.

Rezervacije su moguće na telefon 033/666 520 i 033/221 682 ili na e-mail [email protected].

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: