Sarajevska filharmonija
0

Večer mjuzikla: Mladi bh. glumci u novim ulogama

Klix.ba
Sarajevska filharmonija
Sarajevska filharmonija
Nakon što je Sarajevska filharmonija na prethodnom koncertu posvećenom Verdiju dvije noći do posljednjeg mjesta ispunila dvoranu Narodnog pozorišta, očekuje se da isti interes izazvati i naredni koncerti koji će se održati u petak 15. i subotu 16. marta.

Kako ove godine sarajevski filharmoničari obilježavaju važan jubilej, odlučili su se da ove godine muziciraju vođeni motom "Najbolje za sve". U skladu sa ovom idejom naredni koncert bit će posvećen mjuziklima.

Zbog svoje posebnosti ovaj projekt se realizuje u saradnji sa izuzetno talentovanim glumcima nove generacije. Tako ćemo sa filharmoničarima na sceni vidjeti Almu Merunku, Marija Drmaća, Ajlu Cabreru, Džanu Pinjo, Ermina Bravu, a čut ćemo i one koje smo već navikli vidjeti na sceni sa orkestrom: Lejlu Jusić, Aidu Čorbadžić i Leonarda Sarića.

Po riječima Samre Gulamović, koja će zajedno sa Darijom Vučićem podijeliti dirigentski podijj glumci su se prilično dobro snašli u novoj ulozi, u kojoj će trebati ipak malo više od glume.

Radi se o izuzetno talentovanim mladim ljudima koji pokazuju ogroman entuzijazam, snagu i energiju. Raditi sa orkestrom je nešto novo za njih i čini se da je za njih u ovom trenutku najteže svoj individualizam, tako uobičajen za glumce, podrediti jednom velikom živom i pulsirajućem organizmu kojeg čini orkestar te postati dio njega, navodi se u saopćenju Sarajevske filharmonije.

Bit će ovo dvije zabavne i opuštene, bezbrizne i vesele večeri sa mnogo smijeha,. Publika će biti u prilici da čuje neke od klasika ovog žanra poput "Circle of Life". "Aquarius", "Memory", "The Impossible Dream“ i drugi.

Karte za najavljeni koncert su već u prodaji na blagajni Narodnog pozorišta u vremenu od 9:00 do 11:30 i od 15:30 do 19:30 sati, po cijeni od 10, 20 i 30 KM.

Rezervacije su moguće na telefon 033/666 520 i 033/221 682 ili na e-mail [email protected].