Podijeljene i besplatne ulaznice
56

Već prvog dana prodaje ulaznica za SFF redovi ispred BKC-a

Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Prodaja pojedinačnih ulaznica za sve programe 18. Sarajevo Film Festivala počela je danas u 11 sati u Glavnom Box Officeu u Bosanskom kulturnom centru u Sarajevu.

Kao i prethodnih godina, publika je već prvog dana prodaje pokazala veliki interes za neke od 210 naslova, koji će biti prikazani na ovogodišnjem SFF-u.

Direkcija Festivala je tradicionalno besplatnim ulaznicama nagradila prvih deset kupaca među kojima su i dobro poznata lica. Aida i Tarik Hadžieminagić te Mirza Mehanović već su godinama prvi na blagajnama Bosanskog kulturnog centra. Svoju vjernost Festivalu, ali i ljubav prema sedmoj umjetnosti demonstriraju iz godine u godinu, a tako je bilo i ovaj put.

Pored njih troje, među prvima su došli Asef Balihodžić, Vedrana Dekić, Lejla Deljanin, Dženita Kašmo, Aida Hafizović, Razija Mešević i Rusmir Omerčajić te su i oni nagrađeni besplatnim ulaznicama.

Prema riječima voditeljice pres-ureda SFF-a Altijane Marić prodaja se odvija neometano.

"Ljudi dolaze u velikom broju i na našu radost vlada veliko interesovanje tako da očekujemo da ćemo na svim projekcijama, kino sale i otvorena kina, imati ispunjena do posljednjeg mjesta", kaže Marić za naš portal.

Glavni Box Office, koji se nalazi u Bosanskom kulturnom centru (Branilaca Sarajeva 24.), će do početka Festivala biti otvoren od 11:00 do 20:00 sati, a nakon toga će raditi svaki dan trajanja Festivala od 9 do 22:15 sati.

Cijene ulaznica:

Ljetno kino !hej: otvaranje i zatvaranje - 15.00 KM, ostale projekcije - 8.00 KM Ljetno kino Vatrogasac: 6.00 KM Kino Meeting Point: 5.00 KM i 6.00 KM Narodno pozorište: otvaranje - 15.00 KM ostale projekcije - 5.00 KM i 8.00 KM Dvorana Općine Novi Grad: 2.00 KM Ljetno kino Novi Grad: 5.00 KM Multipleks Cinema City: 4.00 KM, 5.00 KM i 6.00 KM Olimpijska dvorana Zetra: 5,00 KM Laško Summer Nights: 5,00 KM