{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


'Vatra' i 'Ljeto' na repertoaru kina Obala Meeting Point

4.9.2003. u 02:16
0
0
'Vatra' i 'Ljeto' na repertoaru kina Obala Meeting Point
0
'Vatra' i 'Ljeto' na repertoaru kina Obala Meeting Point
Film 'Gori vatra' Pjera Žalice bit će, zajedno sa 'Ljetom u zlatnoj dolini' Srđana Vuletića, od 5. septembra na repertoaru kina Obala Meeting Point kako bi oba bh filma ispunila formalne uslove za kandidacijsku proceduru za Oscara.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Žalicin i Vuletićev film bit će na repertoaru po 7 dana i to od 5.9. do 11.9. od 23.00 sata Ljeto u zlatnoj dolini, igrani prvenac Srđana Vuletića, a od 12. do 18.9. Gori vatra.

'Ljeto u zlatnoj dolini' je urbana drama o poslijeratnom Sarajevu, o dvojici dječaka koji pripadaju «onoj generaciji sinova kojima očevi nisu ništa ostavili u nasljedstvo, izuzev razrušenih gradova, napuštenih principa i haosa u društvu». Nasuprot tome, Vuletić nam je već ostavio u nasljeđe višestruko nagrađivane kratke filmove poput 'Troskoka' i 'Puta na Mjesec', a pišući scenario za film '10 minuta', Ahmeda Imamovića, zaslužan je i za nagradu Evropske filmske akademije za najbolji kratki film u Evropi 2002. Filmska kritika smatra ga otkrićem 9. Sarajevo Film Festivala, a upravo je to i naziv sekcije u kojoj će Vuletićev film biti prikazan 12.9. na Toronto Film Festivalu.

Od 12.9. do 18.9.2003. u terminu od 23.00 na repertoaru kina Obala Meeting Point igrat će 'Gori vatra', pobjednik ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala i dobitnik Srebrnog leoparda u Locarnu. Žalica je, sa 6 osvojenih nagrada (najbolji igrani film, najbolji bh reditelj, najbolji snimatelj, najbolji debitantski film, nagrada publike i nagrada Javnog RTV servisa BiH) apsolutni pobjednik 9. SFF-a. Na Toronto Film Festivalu uvršten je u sekciju Contemporary World Cinema.

Krajem septembra Udruženje filmskih radnika BiH istaknut će jedan od tri naslova: REMAKE (koji je već bio u kino distribuciji), GORI VATRA ili LJETO U ZLATNOJ DOLINI kao bh kandidata za nominaciju za Oscara.

U terminima od 17.00, 19.00 i 21.00 Obala nastavlja prikazivanje američke hit komedije SVEMOGUĆI BRUCE koja je do sada zaradila više od 400 miliona USD.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: