Banja Luka
0

Vasić predstavio knjigu "Sarajevski atentat Miroslava Lajčaka"

FENA
"Sarajevski atentat Miroslava Lajčaka" naziv je knjige visokog funkcionera SNSD-a i publiciste Rajka Vasića koja je danas predstavljena novinarima u Banjoj Luci.

Vasić je naveo da je sam naziv ove knjige-političkog ljetopisa nastao da bi se označila prekretnica u BiH Lajčakovim dolaskom.

"Mislim da je prekretnica za BiH ono što je Lajčak uradio prošle godine. Kako će ko iskoristiti tu prekretnicu je veliko pitanje“, rekao je Vasić.

Za nas, dodao je, to može značiti i prijelomni i historijski trenutak da BiH ostvari novi samostalni početak, a također može da nas vodi i u drugu stranu – stranu rasprava i to sve zavisi od domaćih unutrašnjih faktora.

"Ovim što je uradio Lajčak, međunarodna zajednica završila je svoj posao u BiH i to je taj atentatski dio na koji asociram kao na prelomni trenutak. Nakon ovoga domaće političke snage imaju veliku političku obavezu", rekao je Vasić.

Inače, knjiga sadrži tekstove koji su nastali istovremeno s događajima o kojima se govori u knjizi, kao i Vasićeve intervjuue koje je o tome davao medijima.