|

Vahid Duraković podnio ostavku na mjesto direktora KSC Bugojno

Vahid Duraković podnio ostavku na mjesto direktora KSC Bugojno
12
F
FENA
13.12.2017. u 15:20
8
komentara
12

dijeljenja
Vahid Duraković podnio ostavku na mjesto direktora KSC Bugojno Vahid Duraković (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Direktor Kulturno-sportskog centra Bugojno (KSC) Vahid Duraković podnio je ostavku na tu poziciju, a odluku je obrazložio u dopisu koji je uputio Upravnom odboru ove javne ustanove i načelniku Bugojna Hasanu Ajkuniću.
U istom dopisu, koji je poslao na adrese lokalnih medija, zatražio je da se u roku od sedam dana izvrši imenovanje vršioca dužnosti direktora KSC-a.

"Ostavku podnosim iz razloga što su OV Bugojno i Upravni odbor od 2014. do decembra 2017. donijeli nekoliko odluka koje nisu bile u skladu s važećim zakonskim propisima i u interesu KSC-a, nego u interesu pojedinaca", navodi se, između ostalog, u ovom dopisu.

Dalje se navodi da su spomenute odluke "KSC dovele u poziciju da je osnovna zakonska legislativa u toj javnoj ustanovi upitna, da je narušen imidž koji je imala te pričinjena šteta u njenom ekonomskom poslovanju”.

"Vrlo bitan razlog moje ostavke je i činjenica da je neko od bugojanskih političara izlobirao kod Federalnog ministarstva kulture i sporta da se podrška Festivalu “Fedra” u 2017. drastično umanji s 15.000 KM koliko smo imali u 2016., na iznos od 4.000 KM", napisao je Duraković.

On je zahvalio svima koji su podržali dosadašnji rad KSC-a i projekte koji se realiziraju pod okriljem ove ustanove (Teatarski festival BiH “Fedra”, Susret pozorišta lutaka BiH, Bugojansko lutkarsko bijenale, Bugojansko likovno bijenale i Bugojanska vaza).

"U proteklih deset godina KSC Bugojno je poslovao pozitivno, i uspješno izmirivao svoje obaveze prema radnicima, poreznim upravama, i trećim licima. Na ime penzionisanja radnika, isplatili smo dug za neuplaćene doprinose za penzijsko-invalidsko osiguranje za period od 2004. do 2007.", zaključio je.

Na kraju je novom direktoru KSC-a poželio uspješan rad.
Prijavi grešku


Komentari (8)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...