{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Vaginini monolozi" u Sarajevu

S
Sarajevo-x.com
21.3.2008. u 16:25
0
0
"Vaginini monolozi" u Sarajevu
0
"Vaginini monolozi" u Sarajevu
"Vaginini monolozi", nagrađivani tekst Eve Ensler, bit će izveden 30. marta u Bosanskom Kulturnom Centru u 20 sati kao dio trodnevnog V-day putovanja Zagreb-Beograd-Sarajevo.
Izvedbom ove predstave Sarajevo se pridružuje V-day kampanji "Dok nasilje ne prestane" i desetogodišnjici pokreta koji promovira svijet bez nasilja i straha za sve žene i djevojčice.

Pod V-zastavom udružile su se aktivistkinje zagrebačkog Centra za ženske studije, sarajevske Fondacije "Cure" i beogradskog Anti Trafiking Centra i okupile izvrsnu žensku ekipu koja će, nastupajući u sličnom sastavu u predstavama u Beogradu i Sarajevu, progovoriti o nasilju nad ženama i djevojčicama na kreativan i drukčiji način.

Kao i svuda u svijetu, V-dan u Sarajevu je humanitarnog karaktera i djeluje kao katalizator - prikupljanjem sredstava i podizanjem svijesti, ujedinjuje i ojačava postojeće napore u borbi protiv nasilja. Zbog toga se kompletan prihod ostvaren sarajevskom izvedbom "Vagininih monologa" donira za izgradnju prvog bh. multimedijalnog centra za žene i djevojčice.

Centar za djevojčice i žene će biti alternativno i kreativno mjesto za sve djevojčice i žene, mjesto gdje mogu učiti, raditi, igrati se, pjevati, kreirati i istraživati. Takođe će to biti mjesto gdje će se odvijati umjetnički i akademski događaji, s nekomercijalnom ali i komercijalnom svrhom.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: