Srebrenik
0

Uz večer poezije otvorena izložba fotografija i umjetničkih slika

Sarajevo-x.com
Izložba "BiH u hiljadu riječi", nastala kao rezultat petog Konkursa za najbolju turističku fotografiju, koji je održan u novembru 2011. godine, otvorena je sinoć, 28. februara 2012. godine u Centru za kulturu i informisanje Srebrenik. Izloženo je oko 30 najboljih fotografija prema ocjeni stručnog žirija, koje oslikavaju ljepote naše zemlje.

Događaj je dodatno obogatila i izložba umjetničkih slika autora: Rifata Zahirovića, Gorana Hrvića, Ines Suljević, Alme Telibečirević, Branislava Lukića Luke, Aleksandara Markovića i Mirsada Džombića.

U sklopu izložbe je održana i večer satirične, socijalno angažovane i erotske poezije pod nazivom "Sjednica Predsjedništva, dobroćudnog, troglavog Frankeštajna". Autori, pjesnici i perfomeri su bili Jasmin Mag, Mario Vranješ i Branislav Lukić Luka. Po drugi put u ulozi Visokog predstavnika ovog troglavog predsjedništva našao se Mehmed Pargan koji je autore na šaljiv način predstavljao publici, koja je sa oduševljenjem upijala svaku pročitanu riječ.

Izložbu i večer poezije su zajedničkim snagam organizovali Bosanska medijska grupa, turistički portal www.vodic.ba, Grupa Lucido i Centar za kulturu i informisanje Srebrenik.