|

Uspješno okončana "Noć teatra"

Uspješno okončana "Noć teatra"
0
S
Sarajevo-x.com
21.11.2010. u 14:59
1
komentara
0

dijeljenja
Uspješno okončana "Noć teatra"
Iako je naziv manifestacije koja je po prvi put okupila 30 bh. teatara iz 15 gradova -"Noć teatra", program je počeo i prije nego što je pala noć.
U jutarnjim satima su oni najmlađi imali priliku pogledati dječije predstave i obići prostorije teatra u koje inače nisu imali pristup. Mališani nisu krili svoje oduševljenje, pa su tražili da se koju minutu više zadrže u magacinima kostima i rekvizita.

U pauzama između 42 predstave, koliko ih je odigrano u BiH samo za jedan dan/noć, ljubitelji izvedbenih umjetnosti su uživali u mnogobrojnim izložbama, plesovima i degustacijama tradicionalne hrane i pića. Za one koji su htjeli tokom svog boravka u teatru nešto i naučiti bile su održane i razne kreativne radionice.

U kasnim popodnevnim satima subote počeli su se formirati dugi redovi u kojima se sva priča svodila na teatar i predstave. Noć je pala, teatarke kuće su postale blještavije i svečenije nego ikad. Igrala se predstava za predstavom.

Publika je prelazila sa jedne scene na drugu uživajući u repriznim i premijernim izvedbama. Zvuk muzičkih instrumenata širio se foajeima do kasnih večernjih sati. Rečenica "Baš nam je bilo lijepo, da li će ponovo biti organizovana Noć teatra" često se čula, stoga organizatori obećavaju svima onima koji vole teatar da će "Noć teatra" 2011. biti bolja, svečanija i sa još bogatijim programom.

U Bosanskom narodnom pozorištu Zenica održana je centralna manifestacija, budući da je BNP i organizator "Noći teatra". Učestvovali su teatri iz BiH, Hrvatske, Slovačke i Crne Gore.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...