|

Uspjeh predstave "Memoari Prote Mateje Nenadovića" na festivalu u Moskvi

Uspjeh predstave "Memoari Prote Mateje Nenadovića" na festivalu u Moskvi
0
F
FENA
15.11.2006. u 15:54
0
komentara
0

dijeljenja
Uspjeh predstave "Memoari Prote Mateje Nenadovića" na festivalu u Moskvi
Predstava SPKD „Prosvjeta“ - Sarajevo „Memoari prote Mateje Nenadovića“ u režiji Ratka Orozovića i u izvođenju glumca Pavla Ilića zabilježila je značajan uspjeh na IV međunarodnom pozorišnom festivalu „Zlatni vitez“ održanom od 20. oktobra do 6. novembra u Moskvi.
Tim povodom danas su u „Prosvjeti“ Ratko Orozović i Pavle Ilić održali pres-konferenciju na kojoj su prenijeli utiske s ovog festivala.

Ilić je kazao kako će mu ostati u sjećanju to što je poslije predstave publika ostala u sali sat i po, gdje je odmah nakon predstave održana i pres-konferencija u prisustvu publike, kritičara i članova žirija.

„Bio sam do sada na mnogim festivalima, dobio sam više od 15 međunarodnih nagrada, ali ovo je moj prvi pozorišni nastup na jednom međunarodnom festivalu i utoliko mi je draže. Kada idu moji filmovi, onda publika gleda filmove i odnosi se prema njima na svoj način, ali ovdje osjetiš dah publike, dah kritike“, kazao je Orozović.

Dodao je kako je u Moskvi dobio šansu da pravi dokumentarni film o Hasai Alievu, jednom od najvećih stručnjaka za stres, tako da će u januaru raditi film o njemu.

Kako je rečeno, selektor festivala „Viflijemska zvijezda“ iz Moskve je monodramu „Memoari prote Mateje Nenadovića“ pozvao da učestvuje na festivalu u Moskvi od 25. januara do 2. februara 2007. godine.

Orozović je na kraju napomenuo da niko iz Ambasade BiH u Moskvi nije prisustvovao ovoj predstavi, a da je Ambasada Srbije u Rusiji upriličila prijem za naše i beogradske umjetnike.

Glumac Pavle Ilić je ovom prilikom izveo jedan dio monodrame „Memoari prote Mateje Nenadovića“.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.