{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Uskoro premijera predstave “Vesela večer u Sarajevu”

9.6.2014. u 14:24
38
0
Uskoro premijera predstave “Vesela večer u Sarajevu”
38
Pozorišna predstava "Vesela večer u Sarajevu“ u produkciji Sarajevskog ratnog teatra SARTR i u saradnji sa Muzejom grada Sarajeva, Muzejom književnosti i pozorišne umjetnosti, te Jevrejskom općinom, ima za cilj da ukaže na tradicionalne vrijednosti zaboravljenog Sarajeva, na sijela koja su, nekoć, bila okupljališta Sarajlija i koja su značajno uticala na razvoj kulture i umjetnosti, na uspostavljanje kvalitetnijih međuljudskih odnosa i na upoznavanje sa različitostima i specifičnostima naroda i etničkih grupa.
Predstava oživljava stvarne ličnosti koji su živjeli u našem gradu prije stotinu godina (Makso Despić, Nafija Sarajlić, Laureta Papo Bohoreta, August Braun i Hasib Ramić), ali glavna inspiracija za tekst predstave nalazi se su djelima književnika Ive Andrića, Isaka Samokovlije, Ahmeda Muradbegovića, Musa Ćazim Ćatića, Safet beg Bašagića i dr.

Predstava je zamišljena kao sijelo koje se održava u ambijentu sarajevske avlije (premijera u Muzeju književnosti i pozorišne umjetnosti, reprize u Svrzinoj kući i bašti Muzeja Jevreja), a uz glumce Maju Salkić, Sonju Goronja, Mehmeda Porču, Seada Pandura i Sanjina Arnautovića, učestvuju i članice hora “Korona” Anida Isanović i Dunja Kazić, a harmoniku svira Kaća Hadžifejzović.

Scenario za predstavu napisale su Dubravka Zrnčić-Kulenović, Maja Salkić i Sonja Goronja, za kostime je zadužena Vanja Popović, a režiju Dubravka Zrnčić- Kulenović

Premijera predstave je u petak, 20.06.2014. u 21 sat, prva repriza u nedjelju, 22.06.2014. u 21, a druga repriza u utorak, 24.06.2014., također u 21 sat u Muzeju književnosti i pozorišne umjetnosti BiH.

Cijena ulaznice će iznositi 15 KM, a rezervacije možete obaviti svaki radni dan od 10 do 16 sati na broj telefona 033 664 070. Broj mjesta je ograničen.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: