Kultura
0

Uskoro Dnevnik Senada Hadžifejzovića

Klix.ba
U subotu 27. septembra, u 18 sati i 55 minuta, ugledni bh. voditelj Senad Hadžifejzović nakon tri i pol godine pauze ponovo će stati pred tv kamere i raditi ono što najbolje zna - voditi svoju novu emisiju nazvanu Centralni dnevnik.

Senad Hadžifejzović će te večeri nastaviti tamo gdje je i stao, voditi svoj novi Dnevnik. Dnevnik koji će se svake subote snimati u studiju NTV Hayat, a kojeg će prenositi preko 20 televizijskih stanica diljem zemlje. Dnevnik će se također moći vidjeti i na prostoru bivše Jugoslavije. Dnevnik će se snimati u studiju NTV Hayat, odakle će se satelitski signal proslijeđivati lokalnim televizijama koje će to emitovati. Stoga i reklamni slogan emisije je "Gledajte na vašoj televiziji".

Oko ovog projekta Hadžifejzović je okupio zaista sjajnu ekipu. Izgled dnevnika i dizajn radila je najuspješnija i najpoznatija bh. agencija "Fabrika". Producenti emisije su Nebojša Taraba, urednik "Globusa", "Ferala", "Playboya" i Medžida Buljubašić, Senadova zamjenica na BHTV-u i šefica press službe Sarajevo Film Festivala. Scenografija se pravi u Zagrebu i Sarajevu, a radi je HRT. Idejno rješenje scenografije dala je Sandra Popovac.

U stalnom timu uz Senada bit će najbolji mladi novinar u BiH, dobitnik nagrade CNN-a, Kenan Ćerimagić. Fotografije radi Zijad Gafić, a režiju emisije potpisuje Dino Mustafić. Kostimografiju rade djevojke iz Kao Pao Shu, a za frizure se brine firma 'Elvir Dickson System'.

Hadžifejzović najavljuje da gledaoci u sklopu ove jednosatne emisije konceptualno neće vidjeti jedan klasičan dnevnik već nešto sasvim drugo.

Svakako nemojte propustiti 27. septembar i prvi Centralni dnevnik nekadašnjeg urednika i voditelja Dnevnika ratne Televizije BiH.