Vrhunska glumica
11

Uskoro će biti objavljena knjiga o Nedi Arnerić

I. S.
Neda Arnerić (Foto: Portal Novosti)
Neda Arnerić (Foto: Portal Novosti)
Knjiga "Neda Arnerić - Od sna do jave, i natrag" koju je napisala novinarka Tatjana Nježić bit će uskoro objavljena u izdanju Vulkan izdavaštva iz Beograda. Arnerić je imala značajnu glumačku karijeru, kako na našim prostorima, tako i u inostranstvu.
Knjiga "Neda Arnerić - Od sna do jave, i natrag" važno je štivo za sve ljubitelje domaće kinematografije i predstavlja njen jedinstveni glumački portret, kao i put koji je prešla, sanjajući i ostvarujući snove, navedeno je u Vulkanovom saopćenju.

Život i djelo Nede Arnerić fasciniraju i njene poštovaoce i kolege jer je živjela i radila onako kako to čine posebni ljudi, svjesni stvarnosti. U knjizi "Neda Arnerić - Od sna do jave, i natrag" zabilježeni su najsjajniji trenuci koji su predodredili njen put i učinili je kultnom ličnošću srbijanske i jugoslovenske kinematografije.

"Sve uloge, i životne i filmske, Neda Arnerić odigrala je neponovljivo jer je uvijek igrala srcem, kao da je znala da je to jedini način da kad se svjetla ugase, hrabro i sa osmijehom prihvati glavnu ulogu u vječnosti", navodi urednica Marija Radić.

"Neda Arnerić - Od sna do jave, i natrag" podsjetit će vas na uloge i ostvarenja bez kojih naša filmska umjetnost ne bi bila ono što je danas. Fotografije u ovoj knjizi vratit će vas u vrijeme kada je Neda Arnerić stvarala magiju. Impresije same glumice, ali i ono što su o njoj rekli njeni prijatelji i kolege, omogućit će vam da zavirite u njen nesvakidašnji život, napisali su.

Arnerić je preminula u januaru prošle godine, u 67. godini života. Glumila je u filmovima "Varljivo leto '68", "Ko to tamo peva", "Sutjeska", "Valter brani Sarajevo", "Višnja na Tašmajdanu" i mnogim drugim.