Zabava u Domu mladih
80

Urnebesna predstava izvedena u Sarajevu: Dva sata smijeha i suza uz "Kerove"

E. Sk.
Foto: I. Š./Klix.ba
(Foto: I. Š./Klix.ba)
Predstava "Kerovi" koja je osvojila publiku širom regije, sinoć je oduševila i publiku u sarajevskom Domu mladih.

Ova urnebesna komedija nasmijala je i brojnu publiku u glavnom gradu našu zemlje, koja je s pažnjom pratila neobičnu priču o u kojoj su se mogli čuti monolozi 14 rasa pasa. Neki od tih monologa su najizvođeniji monolozi na prijemnim ispitima prestižnih pozorišnih akademija. Gledajući predstavu, publika je prvi put imala priliku na zanimljiv način saznati šta to psi misle o ljudima, pričajući o ljubavi, prijateljstvu i odanosti.

Sjajan glumački posao odradili su Aleksandar Srećković Kubura i Srđan Timarov koji su tokom predstave komunicirali s publikom u Domu mladih.

Predstava koju je režirao Erol Kadić publici u Sarajevu donijela je dva sata smijeha i dobre zabave. Ipak, bilo je trenutaka koji su publiku ostavili sa suzama u očima, trenutaka koji svakog čovjeka tjeraju da se zapita o njegovom odnosu s najboljim prijateljem, psom. Predstava "Kerovi" ohrabruje odluku reditelja i glumaca da diskretno i s mnogo humora optuže ljudsku vrstu za čitav niz zloupotreba pseće dobrote i privrženosti.

Za vrlo kratak period osvojila je brojne nagrade na festivalima, ali najveća nagrada i priznanje jeste dva sata neprestanog smijeha i suza gdje god je odigrana, kao i sinoć u Sarajevu.