Kultura
15

Urnebesna komedija "Čaj od jasmina": Poznati srbijanski glumci nasmijali sarajevsku publiku

Piše: M. N.
Foto: E. H./Klix.ba
(Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
U okviru Festivala Baščaršijske noći večeras je u Centru za kulturu izvedena komedija "Čaj od jasmina" u kojoj glumi jedan od najboljih srbijanskih glumaca Boda Ninković uz Vesnu Stanković i Bobu Latinović.

Urnebesna komedija, kabaretska predstava "Čaj od jasmina" je duhovita i šarmantna priča o energoterapeutu Miloju Stojiću. Ovaj urbani "guru", doktor za stres svoje talente i znanje koristi da ženskom rodu omogući da savlada probleme i krizne situacije sa kojima se većina njih sreće u savremenom svijetu.

Uz jednistvenu terapiju (čaj od jasmina) on prelazi iz jedne u drugu seansu sa ženama različitih profila, sa svakidašnjim problemima i nesvakidašnjim frustracijama. Pacijentkinje se smjenjuju, gledaoci uživaju prepoznavajući situacije sa kojima su se sami sreli ili neko iz njihove okoline i rezultat je da je cijela predstava jedna prava anti-stres terapija.

Brza urnebesna komedija koja je protkana duhovitim songovima koje je pisao poznati muzičar Ljuba Ninković, djeluje i na gledaoce kao terapija koja ih oraspoloži i nasmije.