200 govornika
2

Urban Future Global konferencija 2018. u Beču

Klix.ba
Najveća svjetska konferencija o održivom razvoju gradova "Urban Future Global Conference" ("UFGC“) prvi put će biti održana u Beču slijedeće godine.

Od 28. februara do 2. marta 2018. godine 3.000 posvećenih pojedinaca iz 400 svjetskih gradova razgovarat će o mobilnosti, urbanizmu, komunikaciji i očuvanju resursa.

"UFGC okuplja najznačajnije aktere iz gradova širom svijeta. Ponosna sam što smo uspjeli da dovedemo konferenciju sijledeće godine u Beč i očekujem uzbudljive podsticaje za razvoj grada i unaprjeđenje ekološke i socijalne budućnosti grada“, izjavila je Maria Vassilakou, zamjenica gradonačelnika Beča.

Na konferenciji 2018. godine očekuje se 200 govornika, a učešće su do sada potvrdili Daniel Termont, gradonačelnik Genta, Ugo Taddei, advokat projekta "Clean Air“, Tjaša Ficko, zamjenica gradonačelnika Ljubljane, Amalia Zepou, zamjenica gradonačelnika Atine.

"UFGC“ je nezavisna platforma bez političke agende čiji je cilj unaprjeđenje održivog razvoja u gradovima kroz razmjenu ideja i iskustava, ali i implementaciju konkretnih projekata. Konferencija je osnovana 2014. godine i održava se jednom godišnje.