{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Upriličena Noć knjige u Zenici

23.4.2012. u 22:30
11
0
Upriličena Noć knjige u Zenici
11
Upriličena Noć knjige u Zenici
'Noć knjige', koja se održava povodom Svjetskog dana knjige i autorskih prava koji se obilježava 23. aprila, upriličena je i u zeničkom ateljeu/galeriji Udruženja za likovne umjetnosti i dizajn "Planet design".
Svrha manifestacije je promicanje kulture čitanja, autora i izdavaštva. Bila je ovo prilika da se i zvanično otvori galerija/atelje i javnosti predstave aktivnosti, zadaci i ciljevi djelovanja udruženja “Planet design“.

Riječ je o Udruženju kojem je osnovni cilj zagovaranje općeg ljudskog prava na obrazovanje i kulturno sudjelovanje u društvu , kao i doprinos popularizaciji i razvoju kulture, umjetnosti i dijaloga u okviru iste. Također, namjera je skrenuti pažnju javnosti, naročito mladih i djece, na kulturno-umjetničke vrijednosti, te podstaći njihov razvoj u intelektualnom i umjetničkom smislu. Galerija i atelje će dati novi legitimitet gradu Zenici kao kulturnoj urbanoj sredini.

Među pristutnima , pored članova, aktivista i prijatelja udruženja,umjetnika i muzičara, bili su predsjednica BZK Preporod Amna Sofić, rukovoditeljica Službe za razvoj i marketing i matične poslove Opće biblioteke Zenica Slavica Hrnkaš, te počasni gost načelnik Općine Zenica Husejin Smajlović. U obraćanju prisutnima načelnik Smajlović izrazio je iskrene čestitke voditeljima udruženja, te obećao podršku Općine za planirane projekte u narednom periodu.

Ovom prilikom prisutne su počastili čitanjem i recitovanjem književnih/poetskih radova članova Udruženja (članovi književnog kluba), izložbom starih umjetničkih filmskih plakata, te izvedbama nekoliko kompozicija na violinama.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: