"Naše malo lutkarsko"
0

Upišite svoje dijete u dramski studio

Sarajevo-x.com
Dramski studio "Naše malo lutkarsko" iz Sarajeva vrši upis polaznika uzrasta od pet do 15 godina. Upis počinje 1. septembra u Međunarodnom Centru za djecu i omladinu Grbavica, sa početkom u 17 sati i traje do popune slobodnih mjesta.

Svi zainteresovani trebaju se prijaviti na broj telefona 062 690 074.

Dramski studio je osnovan sa ciljem da edukuje u pedagoškom i kulturološkom smislu djecu i omladinu o zapostavljenoj lutkarskoj teatarskoj umjetnosti.

"Primarni cilj nam je promovisati lutkarstvo i umjetnost uopšte, te ostvariti saradnju sa istim i sličnim organizacijama, školama, akademija u zemlji i svijetu, stvaranje vlastitih projekata (predstava, radionica, performansa...), aktivno učešće na festivalima u zemlji i svijetu", ističe Koštana Džinić.

U dosadašnjem radu "Naše malo lutkarsko" okupilo je stručni tim ljudi i saradnika koji bi direktno i indirektno učestvovali u radu i edukaciji sa djecom, i u realizaciji pojedinačnih projekata i predstava. Saradnici su akademski slikar i profesor istorije umjetnosti, kompozitor, koreograf, lutkarski tehnolog i glumac lutkar.

Djeca će biti upoznata kroz igru i direktno učešće u radu na pripremi vlastite godišnje predstave tj. prezentacije u vidu etida, koje uključuju izradu i animaciju lutaka, komponovanje vlastitih muzičkih numera za svoje etide, te stvaranje scenarija i nastajanja jedne lutkarske predstave uopšte. Na taj način želi se potaknuti timski rad kod djece i razvijanje kreativnosti, te ih upoznati sa svim segmentima zanimanja jednog glumca lutkara.