{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Upišite svoje dijete u dramski studio

S
31.8.2009. u 10:09
0
2
Upišite svoje dijete u dramski studio
0
Upišite svoje dijete u dramski studio
Dramski studio "Naše malo lutkarsko" iz Sarajeva vrši upis polaznika uzrasta od pet do 15 godina. Upis počinje 1. septembra u Međunarodnom Centru za djecu i omladinu Grbavica, sa početkom u 17 sati i traje do popune slobodnih mjesta.
Svi zainteresovani trebaju se prijaviti na broj telefona 062 690 074.

Dramski studio je osnovan sa ciljem da edukuje u pedagoškom i kulturološkom smislu djecu i omladinu o zapostavljenoj lutkarskoj teatarskoj umjetnosti.

"Primarni cilj nam je promovisati lutkarstvo i umjetnost uopšte, te ostvariti saradnju sa istim i sličnim organizacijama, školama, akademija u zemlji i svijetu, stvaranje vlastitih projekata (predstava, radionica, performansa...), aktivno učešće na festivalima u zemlji i svijetu", ističe Koštana Džinić.

U dosadašnjem radu "Naše malo lutkarsko" okupilo je stručni tim ljudi i saradnika koji bi direktno i indirektno učestvovali u radu i edukaciji sa djecom, i u realizaciji pojedinačnih projekata i predstava. Saradnici su akademski slikar i profesor istorije umjetnosti, kompozitor, koreograf, lutkarski tehnolog i glumac lutkar.

Djeca će biti upoznata kroz igru i direktno učešće u radu na pripremi vlastite godišnje predstave tj. prezentacije u vidu etida, koje uključuju izradu i animaciju lutaka, komponovanje vlastitih muzičkih numera za svoje etide, te stvaranje scenarija i nastajanja jedne lutkarske predstave uopšte. Na taj način želi se potaknuti timski rad kod djece i razvijanje kreativnosti, te ih upoznati sa svim segmentima zanimanja jednog glumca lutkara.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: