{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


UNESCO pokrovitelj Sarajevske zime 2008.

S
29.11.2007. u 11:16
0
0
UNESCO pokrovitelj Sarajevske zime 2008.
0
UNESCO pokrovitelj Sarajevske zime 2008.
Generalni direktor UNESCO-a Koichiro Matsuura uputio je pismo direktoru Međunarodnog festivala Sarajevo "Sarajevska zima“ Ibrahimu Spahiću u kojem ga obavještava da prihvata pokroviteljstvo XXIV Festivala "Sarajevska zima 2008.“ pod nazivom "Barikade bez granica – '68 Novi (vrli) svijet“.
"Ovaj događaj će ponuditi priliku učesnicima sa svih kontinenata da razmijene ideje kroz umjetnički izraz u duhu uzajamnog razumijevanja i univerzalnog dijaloga. UNESCO odaje priznanje ovom umjetničkom festivalu za promoviranje kreativnosti i kulturne raznolikosti što je u potpunosti u skladu sa misijom UNESCO-a. Zato mi je zadovoljstvo što će UNESCO biti pokrovitelj ovog događaja, koji je već dobio podršku Nacionalne komisije Bosne i Hercegovine za UNESCO", stoji u pismu generalnog direktora UNESCO-a Koichira Matsuure Ibrahimu Spahiću.

Ovo je 15. puta da je UNESCO pokrovitelj Festivala "Sarajevska zima“.

Međunarodni festival Sarajevo "Sarajevska zima 2008.“ već je dobio pokroviteljstvo predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića i generalnog sekretara Vijeća Evrope Terija Dejvisa.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: