{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


UNESCO organizira koncert za mir u Veneciji

F
26.3.2009. u 11:31
0
0
UNESCO organizira koncert za mir u Veneciji
0
UNESCO organizira koncert za mir u Veneciji
UNESCO organizira koncert za mir koji će se održati u pozorištu La Fenice u Veneciji 20. aprila ove godine, a kojemu je cilj muzikom potaknuti međukulturalni dijalog kako bi se ostvarilo pomirenje.
Događaj će okupiti UNESCO-ove umjetnike za mir i 50 muzičara koji će predstavljati četiri različite vjeroispovijesti, 12 zemalja i kultura iz Hrvatske, Makedonije, Belgije, Italije i Sirije, saopštio je UNESCO.

Svi su se rado odazvali na poziv UNESCO-a da nastupe zajedno i pokažu da "muzika ne poznaje granice, da je potencijal iznad razaranja kojim se gradi most međusobnog razumijevanja i dugotrajnog mira", piše u saopštenju UNESCO-ovog regionalnog ureda za nauku i kulturu u Evropi izdatom u Veneciji.

Počasna gošća bit će UNESCO-ova ambasadorica dobre volje, talijanska glumica Claudia Cardinale.

"UNESCO promovira ovaj dobrotvorni koncert radi poticanja aktivnosti i projekata vezanih za međukulturalni i međureligijski dijalog te radi procesa izgradnje mira u jugoističnoj Evropi", piše u saopštenju.

Venecija, grad historijski poznat tokom stoljeća kao raskršće različitih kultura i religija, priređivanjem ovog događaja podržava UNESCO-ov apel za promociju dijaloga i pomirenja.

UNESCO-ov koncert za mir organizuje se u saradnji s gradom Venecijom i Republikom Makedonijom.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: