{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Undiplomatic Art i ove godine povezuje Banju Luku i Sarajevo

18.3.2013. u 14:52
0
1
Undiplomatic Art i ove godine povezuje Banju Luku i Sarajevo
0
Undiplomatic Art i ove godine povezuje Banju Luku i Sarajevo
Umjetnička galerija BiH (Foto: Klix.ba)
Internacionalni teatarski i filmski festival MESS Sarajevo drugu godinu zaredom organizovat će programe u okviru projekta Undiplomatic Art čiji je osnovni cilj umjetničko isticanje značaja prelaženja i prevazilaženja svih nametnutih granica, ograničenja i barijera.
Od 22. do 24. marta Sarajevo će ugostiti banjalučke umjetnike i umjetnice, dok će se njihove sarajevske kolege i kolegice predstaviti 29. i 30. marta, 2013. u Banjoj Luci.

Undiplomatic art ove godine počinje u petak, 22. marta, 2013. u 19 sati izložbom "Mogu biti gadno strpljiv(a)" Centra za vizuelne komunikacije PROTOK, koja će biti postavljena u Umjetničkoj galeriji BiH u Sarajevu.

“Posebno me raduje što smo uprkos svim ograničenjima, pri čemu posebno mislim na finansijska, uspjeli i ove godine nastaviti započeti proces povezivanja umjetnika i umjetnica u Bosni i Hercegovini, stvarajući prostor za razmjenu mišljenja, za dijalog, za prevazilaženje svih nametnutnih podjela”, istakao je Dino Mustafić, direktor Festivala MESS.

Pored izložbe, istu večer bendovi "Važno obaveštenje" i "Post scriptum" održat će koncert u Art kinu Kriterion sa početkom u 22 sata. U subotu 23. marta će u fokusu biti zanimljiv filmski program, dok će u nedjelju, 24. marta, na sceni SARTR-a biti odigrana predstava "Tajni dnevnik Adrijana Mola", Gradskog pozorišta Jazavac, u režiji Ane Đorđević. Detalji ovogodišnjeg programa bit će predstavljeni na konferenciji za medije u srijedu, 20. marta, 2013.

Uz podršku Fonda otvoreno društvo BiH, Undiplomatic Art, tokom prošle godine u fokus je stavio povezivanje umjetnika i umjetnica Banje Luke i Sarajeva, kroz program Gender Trouble se bavio pitanjima rodnih stereotipa i ravnopravnosti spolova, a u okviru MESSchool programa je na interaktivan i kreativan način kroz teatarske radionice povezao srednjoškolce Mostara, Istočnog Sarajeva i Sarajeva.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: