{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Umjetnik Sabahudin Muranović može napraviti vaš portret za tri do četiri minute

8.10.2015. u 21:42
314
54
Umjetnik Sabahudin Muranović može napraviti vaš portret za tri do četiri minute
314
U Mellain centru na Ilidži večeras je održana izložba srbijanskog strip autora, ilustratora i karikaturiste Sabahudina Muranovića Murana. Posjetitelji su imali priliku da vide njegova ulja, akvarele, grafiku te originalne strip table.
Sabahudin Muranović, umjetnik iz Prijepolja u svom je rodnom gradu osnovao školu stripa Moebius, a dobitnik je mnogobrojnih nagrada i priznanja na međunarodnim strip festivalima.

Kad je u pitanju formalno obrazovanje iz oblasti crtanja i slikarstva, bitno je naglasiti kako je Muranović samouk.

Nedavno je doselio u Sarajevu s odlukom da svoju karijeru nastavi u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, gdje je otvorio malu galeriju i salon ljepote.

Muran se profesionalno bavi i frizerskim zanatom i kombinuje ove dvije profesije smatrajući obje vrstom umjetnosti, a inspiraciju za strip junake pronalazi i u svojim mušterijama. Ono što ga nadahnjuje jeste i duhovni element u našoj stvarnosti, religija, a u planu ima i strip prikaz najpoznatijih velikana Bosne i Hercegovine.

Muran ima vještinu brze izrade portreta, a za jedan portret mu je potrebno svega tri do četiri minute.

Posjetioci izložbe danas su imali priliku da umjetnik napravi i njihov vlastiti portret čime je demonstrirao brzinu portretiranja. Za sat vremena je napravio desetak portreta, a kako to izgleda, pogledajte u našem videu.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: