|

Umjetnička galerija BiH gostuje u Općini Ilidža i Gradskoj galeriji Bihać

Umjetnička galerija BiH gostuje u Općini Ilidža i Gradskoj galeriji Bihać
15
Klix.ba
13.3.2017. u 15:48
2
komentara
15

dijeljenja
1/9
2/9
3/9
4/9
5/9
6/9
7/9
8/9
9/9
U želji da što većem broju publike omogući posjetu izložbama i približi svoje djelovanje, Umjetnička galerija Bosne i Hercegovine nastavlja sa gostovanjima u gradovima Bosne i Hercegovine, ali i nekim sarajevskim općinama. U martu 2017. Umjetnička galerija BiH gostovat će u Bihaću i u Općini Ilidža.
Povodom obilježavanja 12. marta, Dana Općine Ilidža, u zgradi Općine postavljena je izložba "Umjetnost oblika: Skulptura" iz kolekcije Umjetničke galerije Bosne i Hercegovine.

Na izložbi su predstavljena djela Ante Jurića, Arfana Hozića, Ive Despić, Kenana Solakovića, Mustafe Skopljaka, Nikole Njirića, Boška Kućanskog, Roberta Jeana Ivanovića, Koste Bogdanovića, Alije Kučukalića, Ibrahima Bilajaca, Smaila Iftića, Sretena Stojanovića i Luke Ilića. Izložbu je moguće posjetiti do 17. marta 2017.

Nakon Širokog Brijega, retrospektivna izložba Šemse Gavrankapetanović bit će predstavljena 16. marta i u Gradskoj galeriji Bihać.

Ovom retrospektivom umjetnica obilježava pedeset godina djelovanja. Dajući presjek svih stvaralačkih faza, izložba donosi klasične oblike, ulja na platnu i crteže, ali i radove u kombiniranoj tehnici koji su nastali kao rezultat dugogodišnjeg istraživanja ove umjetnice, u različitim područjima značenja, forme i materijala.
Prijavi grešku


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...