|

Umjetnici stigli na Sarajevsku zimu

Umjetnici stigli na Sarajevsku zimu
0
S
Sarajevo-x.com
5.2.2011. u 16:41
0
komentara
0

dijeljenja
1/4
2/4
3/4
4/4
Direktor XXVII Internacionalnog festivala Sarajevo "Sarajevska zima“, Ibrahim Spahić, srdačno je pozdravio prve učesnike ovogodišnjeg festivala ART OF LOVE u muzeju Svrzina kuća. Učesnici koji su prisustvovali današnjoj konferenciji za štampu su članovi "Nine Dragon Headsa“ koju čine Jang Won Kyu, Woo Kigon, Shin Yong-Gu, Shim Myung-Hee, Moon Sang-Wook, Park Byoung-Uk, Koo so-Young, i učesnici iz Španije Josep Almirall, Marta Delatte i Irene Coll.
Direktor festivala Ibrahim Spahić i režiser Nedžad Begović ugostili su i poznatog prevodioca poezije, esejistu, pjesnika i muzikologa Kolju Mičevića, direktora Ugostiteljsko-turističke škole Jusufa Murtića i državnu prvakinju u kategoriji springs Neiru Kiso iz klizačkog kluba “Bosna“.

"Drago mi je da sarađujem sa Festivalom Sarajevska zima jer vidim da tu dolaze ljudi koji su veoma inventivni, imaju ideje i na jedan dobar način iskaču iz naše svakodnevnice. Smatram da gospodin Spahić ima maštu koja je neophodna da bi se bavio ovim poslom", kazao je Kolja Mičević.

Nakon konferencije direktor Festivala "Sarajevska zima" je sa gostima obišao muzej Despića kuću, Morića Han i tržni centar Alta, destinacije koje će biti ključne na otvaranju XXVII Internacionalnog festivala Sarajevo "Sarajevska zima“ pod motom ART OF LOVE .
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.